René Rostaing Côte Rôtie La Landonne 2003

75 cl - Bouteille, Normalflasche


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97/100 PP

"Revealing more structure and definition than the regular bottling, the 2003 Cote Rotie La Landonne offers more scorched earth, camphor, blackberry, and roasted meat characteristics. Last year this cuvee displayed no acidity, but that is not the case from bottle (perhaps the use of 50% stems helped). Rostaing admits that analytically, there is practically no acid in this wine, so it will age on its extraordinary extract and richness. This blockbuster should drink well young, yet age for 12-15 years."
(Robert M. Parker, Jr., robertparker.com)

95/100 vinous

"Inky ruby color. Powerful scents of cherry liqueur, blackberry and grilled meat, with a strong violet element adding lift. Big but juicy in the mouth, with great ripeness and impressive depth of flavor. Shows a range of jammy berry flavors accented by pungent florality. "Can the material compensate for the low acidity?" wonders Rostaing, noting that the actual acidity here is barely two grams per liter. I'd bet on it."
(Josh Raynolds, vinous.com)


Anbauregion: Côte-Rôtie, nördliche Rhone Nördliche Rhone
Flaschengröße: 75 cl - Bouteille, Normalflasche
Jahrgang: 2006
Klassifikation: AOC Côte-Rôtie
Typ: Rotwein Rotwein trocken
Land: Frankreich
Weingut: Rostaing, Pierre
Lage: La Landonne
Rebsorte: 97 % Syrah und 3 % Viognier
Ertrag: 30-35 hl/ha
Boden: Tiefer Glimmerschiefer, reich an Eisenmineralen
Alkoholgehalt: 13,5 % vol
Trinkempfehlung ab: jetzt
Trinkempfehlung bis: 2030
Trinktemperatur: 16-18 °C
Verschluss: Naturkork
Bewertung robertparker.com: 97/100
Bewertung A.Galloni, vinous.com : 95/100
Bewertung Jahrgang: ****/*****
Abgefüllt von: Rostaing Pierre, 1 Petite Rue du Port, 69420 Ampuis, Frankreich
Allergenhinweis: Enthält Sulfite. Kann Spuren von Eiweiß, Milch und Gelatine enthalten.