The vines used for this wine are from our organically certified vineyards and come from 2 different terroirs: Chardonnay and Vermentino are grown on limestone soils, while the Viognier comes from vineyards with silty soils.
Grape Varieties The 2018 vintage is a blend of Viognier (40%), Vermentino (30%) and Chardonnay (30%). The Vermentino, native to Sardinia and Corsica and thus well suited to the Eastern Mediterranean climate, adds citrus, mineral and even marine character. It is moderate in alcohol and combines well with the rich, buttery even oily Chardonnay and fragrant aromatic Viognier."
(Chateau Musar)
Anbauregion: | Bekaa-Ebene |
Flaschengröße: | 75 cl - Bouteille, Normalflasche |
Jahrgang: | 2018 |
Typ: | Weißwein Weißwein trocken |
Land: | Libanon |
Weingut: | Chateau Musar |
Lage: | Von hochwertigen Lagen in der Nähe der Bekaa-Tal-Dörfer von Aana und Kefraya |
Rebsorte: | 40% Viognier, 30% Vermentino und 30% Chardonnay |
Ausbau: | 9-12 Monate in Betontanks, keine Schönung oder Filtration |
Rebfläche: | 130 ha |
Boden: | Karger Kalkboden |
Alkoholgehalt: | 13,0 % vol |
Trinkempfehlung ab: | jetzt |
Trinkempfehlung bis: | 2023+ |
Trinktemperatur: | 10-12 °C |
Verschluss: | Naturkork |
Bewertung Jahrgang: | ****/***** |
Grand Vin: | Chateau Musar |
Zweitwein: | Hochar Père & Fils |
Drittwein: | Musar Jeune |
Weißwein: | Chateau Musar blanc |
Importeur: | Cave du Connaisseur, Zabel-Krüger-Damm 61A, 13469 Berlin |
Abgefüllt von: | Chateau Musar, Ghazir, Keserwan, Libanon |