Marchesi Antinori Solaia 2004

300 cl - Doppelmagnum (Bordeaux), Jeroboam (Champagner)


1.190,00 €

inkl. MwSt., kein MwSt.-Ausweis. Nach §25a UStG Differenzbesteuert , versandfreie Lieferung

Brutto-Literpreis: 396,67 €

sofort verfügbar

Lieferzeit: 2 - 4 Werktage
innerhalb von Deutschland

Stk


96/100 PP

"The thrilling 2004 Solaia (75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese and 5% Cabernet Franc) is clearly one of the highlights of this great vintage. Endowed with massive amounts of concentration as well as structure, it is a big, powerful Solaia that does not sacrifice elegance or balance in its full-bodied personality. Packed with the essence of blackberries, chocolate, tar, smoke, cassis and menthol, this layered beauty exhibits great length and a persistent, warmly alcoholic finish. It has been stunning on the three occasions I have had it so far and is not to be missed."
(Antonio Galloni, robertparker.com)

97/100 vinous.com

"I consider the 2004 Solaia the first of the truly epic modern Solaia. This is the first vintage in which the component wines were aged separately and blended towards the end of aging. That, along with more care in managing temperature in fermentation and aging, and the the fabulous vintage combine to produce a super-silky, polished Solaia. Sweet, refined tannins and pure sophistication are the hallmarks of this dazzling, totally head-spinning Solaia. At nearly ten years of age, the 2004 is just as magnificent as it has always been."
(Antonio Galloni, vinous.com)

Flaschengröße: 300 cl - Doppelmagnum (Bordeaux), Jeroboam (Champagner)
Jahrgang: 2004
Typ: Rotwein trocken Rotwein
Land: Italien
Weingut: Marchesi Antinori
Klassifikation: Toscana IGT
Anbauregion: Toskana
Lage: Von der sonnigsten Ecke des Hügels von Tignanello. Aus den besten Trauben des besten Weinbergs.
Rebsorte: 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese und 5% Cabernet Franc
Ausbau: Ca. 14 Monate in 100% neuen Barriques aus französischer Eiche (Allier und Tronçais), anschließend 12 Monate Flaschenreife, unfiltriert
Rebfläche: ca. 20 ha
Durchschnittliche Jahresproduktion: 8.000 Kisten
Boden: Pliozäne, tendenziell magere und trockene Böden mit reichem Galestro- und Albereseskelett
Alkoholgehalt: 14,0 % vol
Trinkempfehlung ab: jetzt
Trinkempfehlung bis: 2030+
Trinktemperatur: 16-18 °C
Verschluss: Naturkork
Bewertung robertparker.com: 96/100
Bewertung A.Galloni, vinous.com : 97/100
Bewertung Daniel Nussbaum: 95/100
Bewertung Jahrgang: ****-*****/*****
Abgefüllt von: Marchesi Antinori S.p.A., Piazza Antinori 3, IT 50123 Firenze
Allergenhinweis: Enthält Sulfite. Kann Spuren von Eiweiß, Milch und Gelatine enthalten.